Søk i feltet over

vegar-foran-buss-toppbilde.jpg

Hva gjør bussjåføren når dere nyter skidagen i fjellet?

Har du noen gang tatt buss til et skisenter? Har du tenkt på hva sjåføren egentlig gjør på når du og resten av passasjerene suser nedover bakkene på ski og nyter skidagen?

 

 Vel – svaret er like enkelt som det er moro: han står på ski, selvsagt!

Regn i byen, snø på fjellet

Ut fra kontoret strømmer det mennesker med fargerike jakker, ski og snowboard. Utenfor venter bussen som skal ta dem byen til fjellet, fra regnet til snøen. Fra stress til frihet.

Smilende bussjåfør

Bussen kommer, sjåføren smiler og hilser skifolket velkommen. Passasjerene stavrer seg inn på bussen med fullt skiutstyr. En bussjåfør har godt humør, men denne sjåføren smiler ekstra bredt.  

 

Les Vegars topp tips til en vellykket skidag

Kort vei fra by til snø

Turen fra den våte byen til herlig snø tar kortere tid enn du tror. Heiskort deles ut på bussen. Det betyr rett til heisen fra bussen. Snart står vinden i ansiktet, snøen suser under skiene og adrenalinet pumper i årene.

 

– Herlig, hvisker sjåføren i det han svinger bussen inn på parkeringsplassen ved skisenteret.

 

Dem som har sett ansiktet hans i sladrespeilet har kunnet følge med på hvordan smilet har vokst jo nærmere snøen de har kommet. Og nå forteller smilet at de er fremme. Fjellene ligger svøpt i nysnø. Dørene på bussen åpnes. Nå begynner skidagen for passasjerene, og ventingen for sjåføren. 

 

Vegar i skiløype med turski og et stort smil
Smilet til Vegar avslører en bussjåfør med ekstra godt humør.

Leie buss til skidag?

Vi har topp moderne turbusser fra 16 til 60 seter alle med setebelter. Her sitter du trygt og komfortabelt, med panoramautsikt til landskapet som farer forbi.

Send forespørsel her

Hemmeligheten

På toppen av trekket står en skikkelse med hjelm, skibriller og snørustning. Smilet under skibrillene kjenner vi igjen fra bussen. Det er sjåføren som står her. For hva gjør egentlig bussjåføren på når passasjerene har gått ut av bussen for å stå på ski. Jo, bussjåføren står selvfølgelig også på ski.

 

– Det er helt konge, sier Vegar fra skiheisen som tar han opp på toppen, nesten tusen meter over våt asfalt. Jeg kjører skibussen opp, står selv på ski, og kjører bussen hjem igjen.

God på vinterføre

Selv om Vegar er erfaren på fjellet, tar han det alltid litt roligere i bakken når han kjører skibussen. Han skal jo kjøre bussen hjem igjen.

 

– Vi tar alltid forhåndsregler og tar ikke de største utfordringene i fjellet når vi er på jobb. Men vi kan ikke gå rundt å være redd for at noe skal skje heller.

 

For noen år siden knakk en bussjåfør foten i skibakken. Dermed så det mørkt ut for bussjåførenes mulighet til «vente» med ski på beina. Men nå er moralen oppe igjen, og flere sjåfører står på ski.

5 vinterkjøringstips

Skal du kjøre til fjells i egen bil? Få 5 gode vinterkjøringstips fra Bjarte, en av våre dyktige bussjåfører.

Les tipsene

Bussturen en del av reisen

Skibussen er mer enn en måte å reise til snøen. Det er en del av selve opplevelsen, mener Vegar.

 

– Med buss blir turen opp og ned en del av opplevelsen på en helt annen måte enn om en kjører med privatbil. I bussen skapes samhold og felles referanser som er gull å ta med i enten bedriften eller vennegjengen. Det er utrolig viktig å reise sammen, sier Vegar.

Ta bussen til snøen

På Tidereiser.no kan du enkelt bestille tur til snøen, enten det er for deg selv eller en hel gruppe. Skibussen kjører fra Bergen, Stavanger og Trondheim.

BUSSJÅFØREN MED SKIENE: Sjåføren Vegar tar med to par ski til skisenteret. Slalom først, så langrenn.

BUSSJÅFØREN MED SKIENE: Sjåføren Vegar tar med to par ski til skisenteret. Slalom først, så langrenn.

 

Vegars personlige topptips til en vellykket skidag: 

 1. Først og fremst: Ikke stå på ski alene! Samhold; det er mange ganger gøyere å ha noen å dele skiopplevelsene med. Dessuten har dette med trygghet og sikkerhet å gjøre.
   
 2. Overtale venner som vanligvis ikke står så mye på ski til å bli med deg på tur. Ta det rolig og gå på deres premisser. Gir en utrolig glede i å dele slike opplevelser med "uinnvidde", kanskje de blir "frelst".
   
 3. Kjør til siden for løypen, grav en hyggelig grop og nyt en kvikklunch og en kopp kaffe.
   
 4. Finn den lengste nedfarten og stå hele løypen i ett. Kjenn adrenalinet og sviende lårmuskler. Ta deg evt. en topptur, om du har utstyret i orden.
   
 5. Utfordre og overrask deg selv, prøv nye løyper, prøv vanskeligere løyper enn du vanligvis pleier.
   
 6. Ta med fjellski! Etter en lang dag i trekket, kan det bli mye mas og kø. Da er det utrolig deilig å avslutte dagen med en langrennstur til nærmeste topp eller ås, i ro og mak.
   
 7. Kle deg godt og ta med ekstra votter (votter varmer mer enn hansker), buff (fantastisk anvendelig plagg) og ulltrøye. Kan bety forskjellen på en god og dårlig dag!