Søk i feltet over

Brudepar foran en veteranbuss

4 gode grunner til å bruke busstransport i bryllupet

Er du i gang med planleggingen av bryllup og er usikker på hvor du skal begynne? Mette Christensen i eventselskapet Arrangøren, deler sine beste tips for å sikre at planleggingen går på skinner.

 

Før vi avslører tipsene, har vi fått lov å dele Christine og Anders' erfaringer med å leie buss til bryllupet sitt:

 

– Vi holdt bryllupsfesten på Akvariet i Bergen, og derfor kjørte flere av gjestene våre til sentrum og parkerte der før vielsen i kirken. Min mann er fra Vestfold, så vi hadde en del tilreisende venner og familie.

 

– Å leie buss fungerte veldig bra, både ved bestilling og på vår store dag. Vi er så glad vi gjorde det.

 

Alle gjestene ble kjørt til kirken, og senere fra kirken til Akvariet for festen.

 

– Selv om vi ble litt forsinket ved avreise fra kirken ventet bussjåføren tålmodig med et smil.

Lei en buss til bryllupet

Tide kan tilby ulik busstransport til bryllup:

• Minibuss med 16 sitteplasser
• Turbuss med 45-50 sitteplasser
• XL turbuss med opp til 60 sitteplasser
• Veteranbuss (begrensninger kan oppstå)

Send inn leieforespørsel her
Med felles transport etter vielsen og til neste sted holder man gjestene samlet, og man kan bruke tiden imellom til f.eks å ta fine bilder. Her er Christine sammen med broren, mens gjestene blir trygt fraktet til festen på Akvariet. Foto: Jørn Lavoll/Draum Studio

Med felles transport etter vielsen og til neste sted holder man gjestene samlet, og man kan bruke tiden imellom til f.eks å ta fine bilder. Her er Christine sammen med sin forlover, hennes bror, mens gjestene blir trygt fraktet til festen på Akvariet. Foto: Jørn Lavoll/Draum Studio.

1. Vielsessted og lokale

– Få på plass vielsessted og lokale til festen, sier Christensen. Planlegging og oversikt er viktig både for å holde skuldrene lave og for at dere skal få dagen akkurat slik som dere ønsker. Ta det viktigste først: få på plass vigselssted, og lokale til festen.

 

– Når det er på plass, da kan dere planlegge resten.

 

Langt mellom vielsessted og festlokale?

Istedenfor at alle kjører egen bil er det en del som velger å organisere busstransport for gjestene. Buss er også en fordel om det er få parkeringsplasser på de ulike stedene.

 

2. Veteranbusser og vintage-tema – alt er lov

Bryllupene har nå rom for individuelle tilpasninger. Noen velger tema-bryllup, og det er blitt mer populært med vigsler utenfor kirken. Christensen sier at man kan hente mye inspirasjon hos andre, fra forum og sosiale medier.

 

– Tidligere var det mer tradisjonelt, men nå er alt lov. Det er mer fritt enn for noen år siden, og vi blir påvirket av trender rundt oss, for eksempel fra USA. Dette viser seg for eksempel i flere utebryllup og at flere og flere velger å bruke mer tid og penger på å pynte både kirken og festlokalet. Dersom dere er ute etter en spesiell stemning eller har et vintage-tema for bryllupet kan veteranbusser sette spissen på dagen, tipser Christensen.

 

Du kan leie veteranbuss hos Tide, men tilgjengelighet varierer og du bør derfor sende oss en slik forespørsel god tid i forveien.

Christine og Anders giftet seg i Bergen i 2017. Bilde: Børge Kvaløy

Ole Kristian Haga er selv ansatt i Tide Buss – her står han sammen med sin brud foran en Volvo fra 1938 som hans oldefar benyttet i hans busselskap som ble startet i 1927. Foto: Børge Kvaløy

3. Underhold gjestene og hold dem samlet

Det er gjerne timer mellom vielsen og middagen, og da sprekker ofte selskapet opp. Med felles transport til neste sted holder man selskapet samlet.

 

– Dere trenger heller ikke ta den korteste veien dit følge skal ende opp. Bruk busstransporten til å underholde gjestene mens brudeparet tar bilder, og dersom man har gjester utenbys fra kan man ta dem med på en sightseeing-tur. Da kan man også ha aktiviteter på bussen, og be en av gjestene være reiseleder, og spørre spørsmål om brudeparet underveis.

 

4. Senk skuldrene

Mye skal ordnes i forbindelse med bryllupet, og Christensen forteller at mange er utslitte på selve bryllupsdagen.

 

– Senk skuldrene og slapp av. Kos dere med bryllupsplanleggingen! Tenk på hva dere liker og hva dere vil ha ut av dagen, ikke hva mor, svigermor eller venninner ønsker på deres dag, oppfordrer hun.

Populære bryllupstider

Sommeren er høytid for bryllup, og dere må gjerne være tidlig ute for å booke alt som skal på plass til den store dagen om dere velger å legge datoen på de varmeste månedene.

 

Basert på våre erfaringer i Tide, er det viktig å være tidlig ute med booking av busstransport, særlig om du gifter deg mellom mai og august. 

Anders med sin forlover foran en veteran folkevognsboble

Bruk av eldre biler og busser skaper alltid et stilig utsnitt i bilder. Her er Christines mann, Anders, med deres datter som har et lurt blikk i bakgrunnen, og sin forlover. Foto: Jørn Lavoll/Draum Studio.