Søk i feltet over

Rune Myrsteh

Rune Myrseth blir ny administrerende direktør i Tide Buss

Rune Myrseth er utnevnt til administrerende direktør for Tide Buss AS, den største forretningsenheten i mobilitetsselskapet Tide AS.

 

 

- Vi er veldig glade for å kunne ønske Rune Myrseth velkommen til Tide. Han bringer med seg omfattende og betydelig toppledererfaring fra komplekse driftsorganisasjoner. Rune har bygget opp selskaper som har levert imponerende resultater med fornøyde kunder og medarbeidere. Kombinert med Runes personlige egenskaper og omfattende ledererfaring har han alt som skal til for å utvikle Tide Buss videre, sier konsernsjef Roger Harkestad i Tide AS. 

 

Rune blir ny øverste leder for Tide Buss AS sin anbudsvirksomhet i Norge og også administrerende direktør for Tide Buss og Bane AS. 

 

Bergenseren Myrseth (47 år) kommer fra selskapet Edda Group, som er et av Nordens største bemanningskonsern. Myrseth etablerte Eterni Gruppen i 2011, som endret foretaksnavn til Edda Group i 2022. Myrseth har vært konsernsjef for Edda Group og administrerende direktør for Edda Group Norway. Forut for 2011, i en periode fra 1999, arbeidet Myrseth i Adecco, hvorav de siste 7 årene i stillingen som Divisjonsdirektør. Myrseth har også bred styreerfaring fra nordiske selskaper.

 

- Tide er busser, bybaner, ruter, billetter, logistikk, holdeplasser og drivstoff. Men mest av alt er det mennesker. Kollektivbransjen har derfor mange likhetstrekk med bemanningsbransjen. Runes erfaringer fra virksomheter med mange ansatte og lave marginer er en stor fordel å ha med seg inn i vår bransje. Etter pandemien opplever bussbransjen økt etterspørsel og knapphet på arbeidskraft som en av utfordringene våre, sier Harkestad.

 

- Jeg ser frem til å bidra til at Tide når sine målsettinger, gjennom min erfaring fra å lede og utvikle større virksomheter, med spesialkompetanse innen rekruttering, oppfølging av offentlige kontrakter og anbudsprosesser. Jeg har stor respekt for denne bransjen og gleder meg stort til å bli kjent med så mange dyktige kollegaer som gjør en særdeles viktig jobb for samfunnet med tanke på infrastruktur og klimavennlig transport, sier Rune Myrseth.

 

Tide Buss AS er landets nest største mobilitetsselskap etter betydelig vekst de siste 10 årene. Selskapet har 3.500 medarbeidere, 1.500 busser, 34 bybanevogner og en årlig omsetning på 3,5 milliarder kroner i Norge. Tide kjører buss og bybane for offentlige transportselskaper og frakter daglig over 450.000 mennesker fra Troms i nord til Vestfold i sør.

 

- Å være med å lede et av Norges største mobilitetsselskaper, er en svært motiverende oppgave jeg ser frem til å ta fatt på, sier Myrseth som tiltrer jobben 1. juni 2023.