Søk i feltet over

Solid økning i antall passasjerer som tar Flybussen til og fra Åsane

Etter at Flybussen økte antall avganger med start- og stoppested Åsane Terminal har antallet reisende gått opp med 57 %. – Det er tydelig at Flybussen anses som et godt alternativ for reisende som bor i bydelene Åsane og Fyllingsdalen.

Det var i mai i år at Flybussen tilnærmet doblet antall avganger mellom Åsane Terminal og Bergen Lufthavn Flesland. Denne ruten kjører via Fyllingsdalen, og er derfor et populært tilbud for beboerne også i denne bydelen.

Tilbakemeldingene vi får er at reisende ønsker å komme seg raskt og effektivt, og aller helst direkte, uten flere bytter med av- og påstigninger på veien, fra området de bor til flyplassen. Det behovet ser vi at vi nå har klart å dekke på en bedre måte det siste halvåret i år sammenlignet med samme tid i fjor, sier Svein Helge Hauge, som er ansvarlig for Flybussen i Tide.

    

Det er Tide som kjører Flybussen i Bergen, og det har Tide gjort siden 1950-tallet. Flybussen bruker omtrent 34 minutter i reisetid fra Åsane Terminal, via Fløyfjellstunnelen og Fyllingsdalen, til Flesland flyplass. Fra Fyllingsdalen til Flesland er beregnet reisetid ca 14 minutter.

 

Hauge forteller videre at reisende som skal dra med de tidligste morgenflyene utgjør en god del av passasjerene.

Skal du reise med et fly tidlig på morgenkvisten er det begrenset med muligheter for transport til og fra, med mindre man kjører egen bil eller tar taxi.

På avgangene vi kjører fra allerede kl. 03.10 om morgenen fra Åsane og via sentrum og Fjøsanger ser vi at det er både pendlere og reiseglade sydenfarere med mye bagasje som fyller setene, sier Hauge.

 

For mer informasjon kontakt Svein Helge Hauge, ansvarlig for Flybussen i Tide på telefon: 470 13 790

 

 

Bergen, 7. desember 2018