Søk i feltet over

Profilfarger

Tides hovedfarger er et sett saftige, saturerte og potente farger som tar utgangspunkt i RGB-fargeområdet. Dette gir et spesielt klart og inntrykksfullt fargebilde. Fargene er spesielt optimalisert for bruk i digitale flater. Fargene er en videreføring av fargeholdningen i forrige visuelle identitet fra 2006, men er ikke lenger knyttet til bestemte forretningsområder. Fargespesifikasjonene gjelder for hele konsernet og alle forretningsområder, men Tide Grønn på hvitt er den foretrukne fargen for all konsernkommunikasjon.

Tide online og offline flater skal i hovedsak domineres av Tide Grønn, eller hvite flater med innslag av Tide Grønn og øvrige profilfarger. For å kunne variere i applikasjoner med mye innhold, eller større publikasjoner med mange sider, kan de andre fargene benyttes som dominerende farger, dog kun de fargene hvor grønn, positiv Tide-logo kan benyttes:

Tide Indigo
Tide Grå
Tide Lys Sand

 

Tide fargerFargekombinasjoner

Ved å bruke fargene i kombinasjon, skaper vi et unikt og karakteristisk fageuttrykk for Tide.

Aktuelle kombinasjoner:
• Tide Indigo og Tide Grønn
• Tide Blå og Tide Indigo
• Tide Grønn og Tide Sand
• Tide Sand og Tide Grå

 

 

 

Fargespesifikasjoner

Ulike fargesystemer og definisjoner brukes på ulike flater – online og offline. RGB-fargene brukes i medier som kun gjengis på skjerm, som alle Microsoft Office-dokumenter som
Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel og Microsoft Word. HEX-verdiene brukes i forbindelse med gjengivelse på Internett, mobile enheter og i øvrige digitale grensesnitt.

Pantone (PMS) brukes når man ønsker å trykke en forhåndsblandet farge for mest mulig nøyaktig trykkgjengivelse av denne.
CMYK-fargene brukes i offset-trykk, digitaltrykk og de fleste profesjonelle skrivere.

Tide Grønn og hvit er hovedfargene i paletten, og skal prege alt materiell fra Tide.

       


Fargetabell:

 

 

 

Fargeprøver fra Pantone™ må alltid brukes som referanse for å få den riktige gjengivelsen av profilfargene når disse blir reprodusert gjennom ulike trykketeknikker som offset og
silketrykk. Husk å benytte riktig system for bestrøket eller ubestrøket papir.

Prosessfarger (CMYK)

Skjemaet viser også de anbefalte CMYKfargeverdiene for den enkelte farge. Disse kan justeres for optimal gjengivelse når det må kompenseres for gjengivelsen gjennom ulike
papirkvaliteter, trykkmetoder og materialer.

Tides hovedfarger er spesielt optimalisert for bruk i digitale flater, og fargegjengivelsen er derfor mest nøyaktig på skjerm. På print anbefaler vi derfor å trykke Tide Grønn som Pantone (PMS).

Bruk alltid Pantones fargeprøver til å matche ønsket farge optisk.

I Excel kan du legge inn profilfargene slik:

  1. Lag et nytt dokument eller åpne et eksisterende dokument som du ønsker å endre fargene i.
  2. Velg Verktøy-menyen, klikk Alternativer og klikk deretter fanen Farge.
  3. Klikk fargen du vil erstatte, og deretter Endre.
  4. Under fanen Egendefinert kan du velge RGB som fargemodell, og skrive inn de aktuelle verdiene:
  • Tide Grønn: Rød - 047; Grønn - 218; Blå - 147.

Hvis du ønsker at den egendefinerte fargepaletten skal være tilgjengelig i alle nye Excel-dokumenter, må du endre fargepaletten i standard dokumentmal eller i eventuelle egendefinerte Excel-maler.

Bruk av luft

«Negative space» eller rett og slett luft og åpne områder (kan være hvit eller andre farger), trekker til seg oppmerksomhet og fremhever selve motivet. Luften spiller en birolle som
fremhever stjernen uten selv å stå ut!

Unngå for mange objekter tett sammen som kjemper om oppmerksomheten. Luft er ikke bare et estetisk valg, men det bidrar til å fremheve den vesentlige informasjonen på flaten.

Bruk av luft bidrar til:
1. Bedre forståelse
2. Å avklare relasjoner
3. Å tiltrekke seg oppmerksomhet
Disse prinsippene er spesielt viktige i digitale grensesnitt.