Søk i feltet over

Rallarvegen

Rallarvegen_Sverre Hjørnevik_Fjord Norway.JPG
Firmatur på Rallarvegen
Rallarvegen er kåret til den flotteste sykkelturen i Norge.

Bli bedre kjent på sykkeltur.

Rallarvegen er kåret til den flotteste sykkelturen i Norge.
Den spennende turen fra Finse til Flåm går på grov grusvei i en mektig natur.Oppe på vidden ligger den hvite Hardangerjøkulen på den ene siden, og vann, elver, grønnelier og stølshus på den andre siden. Turen er også en kultur og historiereise med Rallarmuseum, Rallarkafe og mange rasteplasser for lunsj underveis. Fra Vatnahalsen bærer det ned den ville og vakre Flåmsdalen med utallige fossefall, langs elven som går i en canyon, og til Flåm ved fjorden og «after bike» i Ægir bryggeri.

Dag 1.
Vi tar tog fra Bergen togstasjon kl.07:57 og ankommer Finse kl. 10:16.
Vi sykler fra Finse 1222 moh, og stiger litt oppover til 1301 moh som er Rallarvegens høyeste punkt. Herfra er det flatt og småkupert, det svinger og går nedover.
For de som ikke ønsker å sykle Rallarvegen anbefaler vi å utforske Flåmsdalen til fots.
Da går de av toget på Myrdal stasjon. (2 stopp før Finse)Det er en flott og idyllisk fjelltur ned den frodige Flåmsdalen. Ruten går langs siste delen av den populære Rallarvegen, og ender opp tilbake i Flåm innerst i Sognefjorden.

Ægir Bryggeri i Flåm er stedet for  “After Bike”.  Vi lesker strupen etter den flotte sykkelturen og deler de flotte bildene og opplevelsene.

Deretter blir det innsjekk Flåmsbrygga hotel. Hotellet ligger sentralt nær havnen og togstasjonen og har en nydelig utsikt over fjellene og Aurlandsfjorden.  Det blir servert en deilig 3 retters middag på hotellet.

Dag 2.
Frokost og utsjekk før avreise.
Tog fra Flåm til Bergen kl. 12:20 med ankomst Bergen 15:59.

Turen kan også gjøre som 3 dagers tur med overnatting på Finse 1222 dag 1. Sykle Rallarvegen dag 2. og hjemreise fra Flåm dag 3.

 

Firmatur til Rallarvegen kan gå fra flere destinasjoner i Norge. Ta kontakt for å få skreddersydd ditt program.

1. Reiseinformasjon
2. Kontaktinformasjon
Neste