Søk i feltet over

Eksplorer på ekspedisjon

Penguins and Fram in Antarctica.jpg
Eksotisk og spennende
I tillegg til å kunne oppleve vår vakre kyst, har Hurtigruten spesialisert seg på turer i de store oppdagernes fotspor. For sesongen 2016/2017 har Hurtigruten to båter som skal ta seg av disse turene, MS Fram og MS Midnatsol. Begge båtene er utstyrt med forsterket skrog slik at de kan bryte seg gjennom is dersom dette behøves. MS Fram er minst av de to og reiseruten har små forskjeller siden den kan legge til litt andre steder enn MS Midnatsol.

Antarktis

 

Foruten vår egen kyst er det nok turene til Antarktisk Hurtigruten er mest kjent for. Du kan overnatte i telt slik Amundsen gjorde, og våkne opp til lyden av tusenvis av pingviner. Uansett hvilke andre deler av verden du har sett på tidligere reiser er Antarktis garantert helt annerledes enn du vil oppleve noe annet sted. Dette isolerte kontinentet er omgitt av et stort og kaldt ishav, og her på dette store, hvite kontinentet, er naturen på sitt mest spektakulære og storslåtte.

 

To måter og utforske Antarktis

Med Hurtigruten kan du velge blant en rekke ekspedisjonsseilinger med MS Midnatsol og MS Fram. Ekspedisjonene med MS Midnatsol er perfekte for deg som liker reiser med ekstreme kontraster. Seilasen starter og avslutter i Puntas Arenas, slik at du kan utforske de dype fjordene i Chile, se det spektakulære landskapet og naturen i Patagonia, besøke Kapp Horn og deretter se alle høydepunktene i Antarktis.

Den originale Fram var det mest berømte fartøyet i sin samtid og resultatene av hennes ekspedisjoner var enestående. MS Fram viderefører arven fra den originale Fram og tar deg med på ekte ekspedisjoner. Skipet er lite og kan derfor ta deg tettere på tilnærmet utilgjengelige steder - dette er den ultimate måten og virkelig utforske Antarktis på. Ved ilandstigninger går du på land for å se dyreliv og historiske steder på nært hold. Det er et variert utvalg av utflukter og turer som vil utfordre deg, både mentalt og fysisk.

 

Andre ekspedisjoner

 

Men i tillegg til Antarktisk reiser vi nå i de Chilenske fjordene, vi besøker Patagonia og Falklandsøyene. Vi kan reise til eksotiske Brasil og krysse havet til Kanariøyene og videre til Marocco. Du kan reise nedover i Europa, fra Bergen til Casablanca, eller krysse Atlanteren fra Bergen til Færøyene og Island.
Siden Hurtigruten satser sterkt på å være miljøvennlige skip, får de tillatelse til å gå der andre skip blir nektet, som på Grønland, hvor vi besøker bosetninger som sjelden får besøk og vi kan ta på et isfjell med bare nevene! Eller Spitsbergen, hvor vi kjører inn fjorder og får se det mest uberørte av naturen.

Disse explorer turene er eksotiske og annerledes, og opplevelsene står i kø uansett hvilken tur du velger.

Ta kontakt med oss for å høre mer om de spennende tilbudene som eksisterer.