Søk i feltet over

Fra nostalgi til topp moderne

004.JPG
Skip med sjel
Siden 1893 har Hurtigruten vært et kjennetegn langs den norske kysten. Skipene har sin helt egen stil, sin helt egen sjarme og vi mener også de har sin egen sjel. På alle skip i dagens flåte vil du finne moderne fasiliteter nøye blandet med ekte karakter.

MS Finnmarken

Om bord på nydelige MS Finnmarken finner du både den avslappede Hurtigruten-atmosfæren og litt luksus.

Skipet er dekorert i Art Deco-stilen, som var moderne da det første skipet som het Finnmarken ble bygget.  Art Deco er en overdådig stil som kjennetegnes av bruken av aluminium, stål, sikksakk-mønster, avtrappede former og spenstige kurver. MS Finnmarken er også det eneste av skipene våre som både har boblebad og svømmebasseng på dekk. Et særtrekk på MS Finnmarken er baugen: fra dekk 5 kan du faktisk gå hele veien til spissen.

 

___

 

MS Fram

Den originale Fram var det mest berømte fartøyet i sin samtid og resultatene av hennes ekspedisjoner var enestående. MS Fram viderefører arven fra den originale Fram, og bruken av avansert teknologi gjør skipet ekstra godt egnet for ekspedisjoner i polområdene.

MS Fram ble bygget i 2007 med ett mål for øye: Å gi gjestene våre unike og nære opplevelser av natur, fugle- og dyreliv. De store dekkene gir adgang helt fram mot baugen. Skipet er spesialdesignet for å seile trygt i polare farvann, og både sikkerheten om bord og teknologien som brukes er av første klasse. Panoramasalongen på toppen av skipet har store vinduer som gir deg utrolig utsikt til naturen og her er det også komfortable sittegrupper. Det er også installert en kikkert, slik at du får med deg alle detaljene i dyrelivet og det stadig skiftende landskapet.

MS Fram er et spesialbygt ekspedisjonsskip med høyere isklasse og har en hel del utstyr som hjelper oss med navigasjon i polare farvann. Blant annet har vi et system som tegner sjøkart ettersom vi seiler med en framoverskuende sonar. Dette er knyttet til et system som lar oss utveksle denne seilingsinformasjonen (crowd sourcing) med andre ekspedisjonsskip slik at vi hjelper hverandre med å gjøre seilasen sikrere. I tillegg har vi spesielt sterke lyskastere, et trackingsystem som opererer uavhengig av andre ombordsystemer, en svært avansert oljelense og et ekspedisjonsdekk med kajakker, lettbåter, tørrdrakter, støvler, telt, breutstyr og mye annet man trenger for å gjøre sikre og opplevelsesrike utflukter i noen av de mest spektakulære villmarker i verden. MS Fram er et optimalt «verktøy» for den moderne oppdagelsesreisende som ønsker å sikre at kombinasjonen trygghet, fleksibilitet og miljøvennlighet – det er simpelthen det beste ekspedisjonsskipet du kan tenke deg. 

I restauranten på dekk 5 serverer vi nydelig mat. Gulvet har forskjellige nivåer, så uansett hvor du sitter har du flott utsikt. Restauranten ligger i akter av skipet, og bakerst i rommet er det en balkong slik at du får tatt bilder hvis det skulle dukke opp spennende dyreliv eller severdigheter i løpet av måltidet. Det finnes ikke noe bedre sted for fysisk aktivitet enn i treningsrommet med panoramautsikt på dekk 7. En trapp opp fører til en varm og koselig badstue på toppen av skipet. Eller hva med å nyte et bad i et av boblebadene ute på dekk. La det varme vannet omgi deg mens isfjellene flyter forbi ved siden av skipet.

Av de 127 komfortable lugarene har noen av dem ekstra høy standard, og de er oppkalt etter norske polarhelter. Vi er også veldig stolte av kunstsamlingen om bord på MS Fram – lokale kunstnere fra ulike områder i Arktis har bidratt til å skape mesterverkene. For utfluktene er det bare å kle seg varmt, ta med kamera og møte opp i skipets «tender pit». Herfra sjøsetter vi de stødige Polarcirkel-båtene våre, som fører alle gruppene trygt i land. MS Fram seiler i kjølvannet til store oppdagelsesreisende. Den originale Fram var et fartøy som skulle utvide kunnskapen og horisonten – la Hurtigrutens MS Fram være det samme for deg.

 

___

 

MS Kong Harald

Oppkalt etter den nåværende kongen av Norge, en erfaren sjømann. Om bord finner du også andre kjente nordmenn.

Baren er oppkalt etter den norske polarpioneren Fridtjof Nansen, mens oppdageren Roald Amundsen låner sitt navn til kaféen. Toppdekket byr på flott utsikt til naturen, enten du velger soldekket, observasjonssalongen eller panoramasalongen.

___

 

MS Lofoten

MS Lofoten, vår gamle favoritt, ble lansert i Oslo i 1964. Om bord får du ekte maritim nostalgi og en intim atmosfære.

På en reise med MS Lofoten har vi spesialsydde aktiviteter og middager der Hurtigrutens arv står i fokus. Med de unike panoramasalongene og utsikten fra dekk, er dette skipet rett og slett unikt.

 

___

MS Midnatsol

Navnet Midnatsol er noe å leve opp til, og dette skipet er dedikert til norsk sommer.

MS Midnatsol har en sterk miljøprofil og et moderne design Interiøret er lyst og fargerikt, inspirert av varme og lange sommerdager – et motiv du også vil se i den moderne kunsten om bord. Hun er også en TV-stjerne, som blir omtalt i den prisbelønte dokumentaren "Hurtigruten 365", laget av den NRK TV. På dekk 9 finner du soldekket og et boblebad. MS Midnatsols særtrekk inkluderer den store to-etasjers panoramasalongen over baugen og de ​​store glassflatene som slipper naturlig lys inn, samtidig som det gir en fantastisk utsikt.

  

___

 

MS Nordkapp

MS Nordkapp er oppkalt etter et av høydepunktene på reisen med Hurtigruten, det nordligste punktet på det europeiske fastlandet, Nordkapp ( 71ºN ).

MS Nordkapp er et av ekspedisjonsskipene våre, og er utstyrt med både panorama- og observasjonssalong, soldekk og eget ekspedisjonsteam som er operasjonelt fra januar 2016. I sin rolle fungerer hun også som et universitet på sjøen, med interessante foredrag inne i skipet så vel som ute på soldekket. Tema endrer seg ettersom hvor vi seiler og hvilken årstid det er.

__

 

MS Nordstjernen

MS Nordstjernen er oppkalt etter en av verdens mest kjente stjerner. Stella Polaris (Nordstjernen) er kjent for å hjelpe sjøfolk med å navigere mot nord gjennom århundrer - helt tilbake til.

Skipet ble bygget for hurtigruteflåten i 1956 og gikk gjennom en omfattende modernisering i 2000 for å kunne gjøre eksklusive seilaser i Arktis. I dag tar hun oppdagere på eventyr i farvannene rundt Svalbard. Til tross for modernisering har denne “gamle damen” fortsatt beholdt mye av det klassiske interiøret. Bruk av messing og tre har tatt henne tilbake til sin gamle storhetstid. Hun kombinerer ekte nostalgi med moderne komfort, og dette skaper en helt unik atmosfære. Ute på dekk kommer du ekstra nær den uberørte naturen. Det er tak over store deler av dekket - dermed kan du nyte livet ute, selv i dårlig vær.

På MS Nordstjernen finner du restaurant, bar, kafé, panoramasalong og bibliotek. Skipet har også koselige innvendige og utvendige lugarer, de fleste med køyeseng. I alle fellesområder og på lugarene finner du fortsatt gammelt, vakkert treverk, og skipet har fortsatt all sin originale kunst om bord.

  

___

 

MS Polarlys

Polarlys er en hyllest til det spesielle arktiske lyset vi jakter på om vinteren.

MS Polarlys er et elegant skip, møblert med mahogni, polert messing og et utvalg av norsk samtidskunst. Sammen med utstrakt bruk av tre i fellesområdene skaper dette en unik maritim atmosfære.

 

___

 

MS Richard With

MS Richard With bærer stolt navnet på Hurtigrutens grunnlegger.

Det at kaptein Richard With etablerte norske Hurtigruten tilbake i 1893 har hatt en enorm innvirkning på livet langs kysten. Skipet er vakkert utsmykket med kunst av den berømte Harr familien gir atmosfære til interiøret. Fra panoramasalongene har du uforglemmelig utsikt til den vakre naturen.

 

___

 

MS Spitsbergen

Sommer 2016 får du en unik sjanse til å bli med på en helt spesiell reise langs kysten. Vårt nye skip MS Spitsbergen vil ta deg med på mange unike plasser langs norskekysten.

MS Spitsbergen vil starte sine seilinger i mai 2016, og vil da seile parallelt med MS Lofoten, hun vil stoppe i alle havnene som MS Lofoten stopper i på dagtid.

MS Spitsbergen vil ikke stoppe på havnene vi vanligvis stopper i om natten, dette vil gi deg mer tid i havnene på dagtid. Alle utfluktene våre vil være tilgjengelige, og MS Spitsbergen vil følge Hurtigrutens sesongkonsept, som betyr at du kan få oppleve Lyngenfjorden i mai. I tillegg vil hun også seile inn i Geirangerfjorden på nordgående seiling hele perioden.

MS Spitsbergen Skipet er moderne og miljøvennlig, og vi vil gjøre ytterligere forbedringer for å redusere utslipp og drivstofforbruk. MS Spitsbergen vil bli utrustet for seilinger i arktiske farvann. Størrelsen og manøvreringsevnen til den nye skipet er perfekt for seilinger langs kysten. MS Spitsbergen vil gi deg som en gjest en enda nærmere opplevelse av naturen. TILLBERG DESIGN of SWEDEN – et verdensledende firma innen marine arkitekt og interiørdesign har stått for det innvendige interiøret.

 

___

 

MS Trollfjord

Skipet er oppkalt etter den berømte Trollfjorden i Lofoten. Innvendig tilbyr hun komfort og moderne fasiliteter med utbredt bruk av norsk tre og stein.

Kunstutvalget om bord inneholder originale malerier som en gang var om bord det gamle Hurtigruteskipet MS Harald Jarl . Soldekk med boblebad på dekk 9. Den store to-etasjers panoramasalongen over baugen med ​​store glassflater slipper inn naturlig lys, samtidig som det gir en fantastisk utsikt.

 

___

 

MS Vesterålen

MS Vesterålen er oppkalt etter det første Hurtigruteskipet som begynte å seile langs kysten i 1893. Det er også øy-distriktet som ligger like nord for Lofoten, og som byr på spektakulær natur.

Dette sjarmerende skipet er blant de minste i flåten vår, og her kan du kose deg i lyse og hyggelige fellesområder og salonger. Gjennom hele reisen vil du nyte utsikten fra panoramasalongen og merke den omfattende kunstsamlingen ombord. I motsetning til de andre skipene våre har MS Vesterålen restaurant i baugen. Med begrenset passasjerkapasitet, er en reise på MS Vesterålen