Søk i feltet over

Opplevelser langs leia - norskekysten

Hurtigruten Ålesund_4863_original.jpg
Kystopplevelser
En tur med Hurtigruten er en opplevelse uansett årstid. Med Hurtigruten kombinerer du komfort og god mat med fantastiske utflukter og det å komme tett på naturen. Underveis besøker vi 66 havner, de havnene du sover deg forbi på turen nordover, får du oppleve på dagtid på turen sørover. Maten om bord er kortreist og tilpasset de ulike sesongene. På en hel rundreise har du full pensjon om bord, men du kan gjerne ta Hurtigruten på kortere strekninger.

Om bord i skipene finner du en hjemmekoselig atmosfære og blir tatt godt vare på av de ansatte om bord. Utformingen på skipene varierer, men sammen for dem alle er at de gir deg en opplevelse for livet!
Om du vil finne på noe når båten ligger i havn, kan du velge om du vil gjøre dette på egenhånd eller om du vil være med på en av de mange utfluktene Hurtigruten tilbyr. Vi har tatt med noen eksempler.

Atlanterhavsveien
Dette er en av de mest spektakulære veiene i vårt vidstrakte land og derfor et av Norges mest besøkte turistmål, og fikk prisen “Århundrets Byggverk” i 2005. Vi kjører over broene og besøker Kvernes Stavkirke fra 1300-tallet. Middag spiser vi på Bjartmars Favorittkro før vi returnerer til båten.

 

Midnattsmesse i Tromsø
På vei sørover ankommer vi Tromsø like før midnatt. Fra kaien kjører vi til Ishavskatedralen, hvor vi får en nydelig 45 minutters konsert. Denne konserten er vakker både i seg selv, men ikke minst med de flotte omgivelsene. Midnattssol om sommeren og kanskje er vi heldige til å få den akkompagnert av nordlys om vinteren?

 

Hjørundfjorden
i september og oktober kjører Hurtigruten innom Hjørundfjorden, en sidefjord til geiranger og kanskje vel så spektakulær. Når vi kommer innerst i fjorden kan vi være med skyssbåten inn til Urke, og vandre rundt i den lille bygda på egenhånd, eller du kan være med på en liten fjelltur. Turen krever at du er i god fysisk form, da stigningen opp er bratt. Men på toppen blir du belønnet med en fantastisk utsikt. Turen foregår med egen fjellguide.
Har du heller lyst på en liten busstur, kan du være med på tur gjennom Norges trangeste dal, Norangsdalen. Vi besøker Union Hotell Øye, et nydelig gammelt hotell som ser ut slik det gjorde da Edvard Grieg og andre besøkte hotellet.