Søk i feltet over

odd-rune.jpg

5 gode grunner til å bli bussjåfør

Odd Rune Torkildsen har lagt bak seg elleve år som bussjåfør i Tide buss. Han har ikke tenkt å gi seg med det første, og gir sine fem beste grunner til å bli bussjåfør.

 

Artikkelen fortsetter under videoen.

1. Allsidighet

Det første Odd Rune trekker frem er at bussjåføryrket innebærer en allsidig jobb. Ingen dager er like; du møter mange ulike mennesker, kjører ulike ruter, ulike busser, og trafikkbildet er ulikt fra dag til dag. Dette fører til en spennende arbeidsdag med ulike utfordringer.

2. En samfunnsnyttig jobb

Å være bussjåfør er en samfunnsnyttig jobb. Busser er for mange et avgjørende fremkomstmiddel for å komme seg fra et sted til et annet. Mennesker er avhengig av bussjåfører for å komme seg til jobb, skole og andre viktige gjøremål.

3. Bidrar til miljøet

Det blir stadig viktigere å være miljøbevisst, og bussjåførene hos Tide har en viktig rolle i å bidra til mindre forurensning. Gjennom SAGA miljøstyringssystem får sjåførene tilgang til en nettside som opplyser om deres egne kjøredetaljer som drivstoffutslipp og komfortscore. Ved å ta buss bidrar også passasjerene til å bedre miljøet; jo flere som reiser kollektivt, jo mindre forurensning blir det.

Det blir stadig viktigere å være miljøbevisst, og bussjåførene hos Tide har en viktig rolle i å bidra til mindre forurensning.

Det blir stadig viktigere å være miljøbevisst, og bussjåførene hos Tide har en viktig rolle i å bidra til mindre forurensning.

4. Gode utviklingsmuligheter

Tide tilbyr flere utviklingsmuligheter som bussjåfør. Du kan ta fagbrev som bussjåfør som krever at du har førerkort klasse D, fullført yrkessjåførkompetanse, og gyldig kjøreseddel.

 

I tillegg til å ta fagbrev, kan du også bli teamleder, instruktør, eller trafikkleder. Både teamleder og instruktør tar seg av utviklingen av nye sjåfører, mens en trafikkleder har ansvar for en smidig og effektiv trafikkavvikling.

 

Selv startet Odd Rune sin karriere innenfor Tide i 2006. Han fagbrev, og er i dag både instruktør og leder for eget team. Før det jobbet 32 år i Nor-Cargo, og de siste 10 årene som avdelingsleder for Nor-Cargo Thermo.

Krav til deg som vil bli bussjåfør

For å bli bussjåfør må du ha førerkort klasse D og fagbrev som yrkessjåfør. 

 

Vil du jobbe hos Tide?

Les mer om jobb i Tide

5. Godt samhold blant kollegaene

Ikke minst er det et veldig godt arbeidsmiljø i Tide. Det er et stort mangfold blant sjåførene i Tide; her finner du blant annet politimenn, brannmenn, ambulansesjåfør, postbud, kokk, oljearbeidere og ingeniører.

 

Kollegaene har et godt samhold, og det blir gjort flere tiltak for å styrke arbeidsmiljøet. Blant annet arrangeres idrettsarrangementet Tide Games på Voss som samler kollegaer i Tide fra hele landet.

 

Lokalt for avdelingen på Haukås er det eget velferdslag som arrangerer masse aktiviteter for ansatte og deres familier. Det kan være alt fra familiedager, pepperkakebaking, juletrefester, og andre sammenkomster.

 

Arbeidsmiljøet er en av de største grunnene til at Odd Rune fortsatt vil være i Tide.

Hos Tide er det et godt samhold blant kollegaene.

Hos Tide er det et godt samhold blant kollegaene.