Fra bygningsarbeider til bussjåfør

For fem år siden tok Konrad Prus et viktig valg som endret hele hans tilværelse. Etter å ha jobbet mange år som bygningsarbeider i Oslo valgte han å flytte til Bergen og bli bussjåfør i Tide.  

 

- Jeg har aldri angret på valget jeg tok, jeg stortrives som bussjåfør, smiler Konrad. 

 

Vi fikk være med Konrad på jobb, mens han frakter hundrevis av passasjerer trygt fra a til b i Bergen. 

 

- Da jeg først kom til Norge fra Polen, var det lett å få jobb i bygningsbransjen og jeg jobbet på mange store byggeplasser i og rundt Oslo. Det var en grei jobb, men samtidig var det mye usikkerhet knyttet til både arbeidsmengde og lønn. Jeg ønsket etter hvert en mer stabil hverdag, sier Konrad mens han manøvrerer bussen med stødig hånd.  

 

- Etter noen år som bygningsarbeider tok jeg derfor valget om å bli bussjåfør og flytte til Bergen. Det viste seg å være et svært godt valg! Nå har jeg fast jobb, gode kolleger og en god og stabil inntekt, fortsetter han. 

 

 

 

I Norge er det et stadig økende behov for kollektivtransport og dermed trengs også flere bussjåfører. Tide er en ledende aktør i bussbransjen og har i dag rundt 4.000 sjåfører i Norge.  

 

- Det som kanskje overrasket meg mest, var at selv om man sitter alene bak rattet i bussen er det en veldig sosial arbeidsplass. Vi møter mange hyggelige passasjerer hver dag, i tillegg til at det er et godt samhold på avdelingen og mye trivsel. Tide er en god arbeidsgiver og de legger til rette for at folk skal trives på jobb. Det er viktig for meg, sier Konrad.  

 

Busselskapet Tide er opptatt av mangfold og inkludering. Totalt i selskapet jobber det mennesker med over 60 nasjonaliteter, og personer i alle aldre, kvinner og menn er velkommen. Dette skaper et godt miljø på arbeidsplassen.  

 

Konrad kommer opprinnelig fra Polen, og familien hans bor fortsatt i hjemlandet. Selv om han gjerne ville sett dem hver dag, klarer Konrad å kombinere bussjåførjobben i Norge med familieliv i Polen. Som bussjåfør jobber han turnus og han vet lang tid i forveien når han skal på jobb. Dette gjør at Konrad kan planlegge hyppige turer til Polen. 

- For meg er det supert å jobbe turnus. Da vet jeg i god tid i forkant når jeg kan dra hjem til Polen, samtidig som jeg kan velge å jobbe litt ekstra i de ukene jeg er i Norge. Dette er en løsning som både familien min og jeg trives godt med, sier Konrad konsentrert mens han kjører inn på neste holdeplass. 

 

Vår tur med Konrad er over, men vi har et viktig spørsmål før vi kan gå av bussen: Vil du anbefale til andre å satse på en karriere som bussjåfør i Tide? 

 

- Uten tvil! Det er en flott jobb og jeg vil anbefale alle som er på jakt etter nye utfordringer å søke jobb i Tide, smiler Konrad til oss. Deretter lukker han dørene på bussen og fortsetter på sin rute.  

 

Er du interessert i å vite mer om bussjåføryrket og Tide som arbeidsgiver?

Registrer deg her, så tar vi kontakt med deg.