Møt Karstein som ble bussjåfør i en alder av 70 år

Det er tidlig på morgenen og iført en flott uniform sitter bussjåføren Karstein på førersetet.  

«God morgen, og velkommen om bord» sier han til de reisende etter hvert som de stiger på. Den slags skaper en hyggelig start på både turen og dagen til passasjerene.  

 

«Jeg har jobbet som bussjåfør siden i fjor sommer, og stortrives i yrket», forteller Karstein.  

 

Karstein er 70 år og da han ble pensjonist som 67-åring så han frem til å nyte en roligere pensjonisttilværelse.  

 

«Jeg gledet meg til å leve det gode liv etter et langt yrkesliv, med reising, masse fritid og enda mer kvalitetstid sammen med barn og barnebarn» sier han. 

 

«Men det varte ikke så lenge. Jeg har faktisk gjort et helt nytt yrkesvalg, i en alder av 70 år. Jeg ble bussjåfør, hvor artig er ikke det?», forsetter han. 

 

Karstein forteller videre at dagene som pensjonist ble lange, og det tok ikke lang tid før han begynte å kjede seg.  

 

«Det er en veldig stor overgang å skulle gå fra et yrkesaktivt liv til å måtte fylle all tiden med noe annet. Jeg lurte veldig på hva jeg skulle fylle resten av tiden med, og da jeg så at Tide søkte etter sjåfører tok jeg en telefon for å finne ut det kunne være noe. To dager senere var jeg på prøvetur med instruktør, og det tok under en uke deretter før jeg var i fast trafikk», forteller Karstein entusiastisk. 

 

Karstein stortrives med kollegene på Tide sin avdeling i Tromsø

 

Karstein trives spesielt godt med at nå gjør noe helt nytt, og det bidrar til at han føler at han utvikler seg. Han setter også stor pris på at han utfører en svært viktig oppgave i samfunnet når han transporterer mennesker til skole, jobb og butikken og aktiviteter hver eneste dag.  

 

«Jeg sørger for at folk kommer seg på jobb og skole om dagene, og jeg henter dem når de er ferdig. De er så glade og fornøyde, at det varmer hjertet mitt stort å se at det å være bussjåfør er et særdeles viktig yrke!».