Fra politi til bussjåfør

Etter å ha jobbet over 30 år i politiet gikk Vidar Olstad av med pensjon og startet på en ny karriere, nå som bussjåfør i Tide. Etter åtte år stortrives han fortsatt bak rattet og han har aldri sett seg tilbake.

Vi møter Vidar på Tide sin garasje i Trondheim, før han skal ut på dagens første tur og frakte en skoleklasse trygt fra a til b.

 

- Jeg hadde det veldig fint i politiet, både i hundepatruljen og på operasjonssentralen og jeg ser tilbake på en lang og god karriere.  Etter hvert hadde jeg samtidig et ønske om å trappe litt ned og jeg valgte derfor å gå av med pensjon som 57 åring, smiler Vidar.

 

- Selv om jeg ønsket en litt roligere hverdag hadde jeg fortsatt lyst til å ha en deltidsjobb. Jeg har alltid hatt en interesse for kjøretøy og tok sertifikat for buss på slutten av 80-tallet, det gjorde at valget om å bli bussjåfør var enkelt, fortsetter han.

 

Bussjåfører i Norge kan jobbe helt frem til fylte 75 år og mange pensjonister velger derfor å satse på en ny karriere i Tide. Som tilkallingssjåfør i Tide får mange den friheten de ønsker, samtidig som man gjør en viktig jobb for samfunnet og man får være en del av et kollegialt fellesskap.

 

- Det beste med å være bussjåfør er menneskene, både passasjerer og kolleger. Man får et forhold til de som reiser med bussen og det er godt å kjenne på at man har en viktig rolle i andre sin hverdag. I tillegg har vi et godt og mangfoldig arbeidsmiljø, det setter jeg stor pris på, avslutter Vidar.

 

Se intervjuet med Vidar her! 

 

Kan du tenke deg å bli bussjåfør i Tide? Les mer om mulighetene dine her:  

Les mer om hvem som passer som bussjåfør! 

Se våre ledige stillinger her - ledige stillinger i Tide. 

Har du noen spørsmål, kan du kontakte oss på jobb@tide.no