Søk i feltet over

fotoEmileAshley41.jpg

Busstransport under The Tall Ships Races i Stavanger

26.-29. juli inntar The Tall Ships Races Stavanger. Tide er en sentral leverandør for at mannskapene på skipene skal oppleve regionen og at de som ikke er i stand til å gå selv også skal få være med på festen.

 

 

De 67 seilskutene som gjester Stavanger siste helgen i juli har hjemmehavner i blant annet England, Estland, Polen, Russland og India. I tillegg er det hittil ni norske påmeldte skuter, deriblant Statsraad Lehmkuhl, Sørlandet og Christian Radich, som alle har funksjon som utdanningsskip på ulike måter. Til sammen vil seilskipene strekke seg langs en kailinje i Vågen på 1,5 kilometer.

Internasjonal regatta møter lokal maritim historie

Stavangerregionen havn står sammen med Stavanger kommune bak The Tall Ships Races 2018 Stavanger, som gjestes av den internasjonale seilregattaen for ungdom i alderen 15-25 år. Sammen ønsker de å lage en møteplass for skipskultur og maritim kultur, og bruke det som en arena for formidling til nye generasjoner.

person portrait

Her skapes et spennende skjæringspunkt mellom internasjonal regatta og lokal maritim historie.

Knud Helge Robberstad

Prosjektleder i The Tall Ships Races 2018 Stavanger

Dette er Tall Ships Races

The Tall Ships Races er en internasjonal seilregatta for ungdom i alderen 15-25 år. De seiler sammen på tvers av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn og sosial bakgrunn i flere uker.

 

I år er de innom fire hovedhavner rundt Nordsjøen, og Stavanger er en av disse. 26.-29. juli venter skutefest i Vågen for alle som vil være med.

Turer for mannskapet i regionen

Det Stavangerske Dampskibsselskab (DSD) er et av de eldste selskapene i Stavanger, og har en innholdsrik historie som strekker seg helt tilbake til de første dampskipene, med hjuldamperen DS «Ryfylke» i 1855. De bidrar til Tall Ships-prosjektet gjennom sine datterselskap, Norled og Tide.

"Sponsoratet fra DSD dekker alle våre behov når det gjelder transport," sier Robberstad, som forteller at det kommer i overkant av 2000 ungdommer som skal være en del av mannskapene på skipene.

 

Dagen etter at skipene har lagt til kai i Stavanger, arrangeres det en stor idrettsmønstring for ungdommene og de får også tilbud om tur til Preikestolen i samarbeid med Turistforeningen.

  

Arrangørene håper ungdommene blir gode ambassadører for Stavangerregionen gjennom å bli bedre kjent med området, og Tide er en vesentlig leverandør for at dette skal fungere.

Lang erfaring

Tide har lang erfaring i å frakte folkemengder mellom ulike destinasjoner under både mindre og større arrangement og folkefester.

 

Har du behov for mer informasjon og evt tilbud på denne type transporttjenester, er du velkommen til å kontakte oss!

Kontakt Tide
Avslutningsseremoni Tall Ship Races. Foto: Svein Olav Joakimsen.

Tide har god erfaring i å bistå i å frakte såvel mindre som store folkemengder mellom ulike destinasjoner under folkefester. Bildet viser avslutningsseremoni under et tidligere avholdt Tall Ship Races. Foto: Svein Olav Joakimsen.

Populært med busstransport for eldre

The Tall Ships Races er et inkluderende arrangement, der ungdom seiler sammen på tvers av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn og sosial bakgrunn, og da mener The Tall Ships Races Stavanger at heller ikke alder skal være en hindring for å ta del i skutefesten. Byen har derfor tradisjon for å invitere beboere ved byens sykehjem og pleiehjem til å bli med på folkefesten.

I samarbeid med Tide og Eldrerådet i Stavanger legger vi til rette for at de som ikke er i stand til å gå selv får sett skutene, med guiding, og gjerne underholdning i bussene, sier prosjektlederen, som legger til at det er et veldig populært og viktig tiltak.

Utsikt utover byen fra toppen av masten! Foto: Emilie Ashley

Utsikt utover byen fra toppen av masten! Foto: Emilie Ashley

Robberstad er veldig godt fornøyd med samarbeidet med Tide, og Margareth Holmen, driftsleder for Tide i Stavanger, syns det er veldig kjekt å få være en del av en så stor begivenhet.

person portrait

Vi har god erfaring med denne typen arrangement, og gleder oss til å gi flere muligheten til å komme rundt og få oppleve Tall Ships Races og Stavangerregionen.

Margareth Holmen

Driftsleder, Tide Stavanger

Tide gleder seg til å bidra

Busser fra Tide på Bryggen i Bergen

Tide har god erfaring i å bistå i å frakte såvel mindre som store folkemengder mellom ulike destinasjoner under folkefester. Her under Festspillene i Bergen i 2014.