Søk i feltet over

Vår historie

Historien til Tide går helt tilbake til 1880 da Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap blir skapt etter sammenslutning av en rekke små dampskipsselskap.

I 1884 ble Osbanen etablert og dermed var den første togforbindelsen mellom Bergen og Fana et faktum. I 1897 ruller den første trikken gjennom gatene i Bergen, denne opereres av Bergen elektriske Sporvei. 50 år senere settes den første elektriske bussen i drift også kjent som Trolleybussen, denne kjører linje 5 til Mulen.

 

I tiårene etter preges bussbransjen av en rekke sammenslåinger, noen som en konsekvens av kommunesammenslåing og opprettelsen av storkommunen Bergen. I rekken av konsolideringer finner vi at Åsane Billag og Bilruta Fana-Os-Milde slår seg sammen til Pan Trafikk AS i 1992, samme år oppstår Vest Trafikk AS en sammenslutning av selskapene vest for Bergen. I 1998 slår Pan Trafikk og Bergen Sporvei seg sammen til Gaia Trafikk AS, året etter blir HSD Buss AS etablert.

 

I 2006 dereguleres bussbransjen, som en konsekvens fusjonerer HSD og Gaia Trafikk til Tide ASA og blir dermed en av de største bussoperatørene i Norge.

 

Tide etablerer seg i Danmark 2008 etter at man vinner anbudet for bybusser i Odense. Selskapet beslutter å fisjonere ut sjøvirksomheten i 2011 i det som i dag kjennes som Norled.

 

I februar 2017 ble Tide tatt av børs, etter at DSD kjøpte alle selskapets aksjer.

 

Tide AS er i dag Norges nest største busselskap og blant de største selskapene i Danmark. Med sine om lag 4 500 ansatte fordelt over hele Norge og store deler av Danmark, er selskapet en betydelig aktør i bransjen for kollektivtrafikk

Bergens Sporvei