Søk i feltet over

Haugesund Kystbussen

Billigere bussreiser med Kystbussen i Rogaland

Kolumbus-kunder med 30- eller 365-dagersbilletter kan fra mandag reise med Kystbussen for en hundrelapp. – Vi ønsker å stadig gjøre det enklere å reise uten bil mellom flere steder i Rogaland, sier Kolumbus-direktør Odd Aksland.

Fra før kunne de med ungdomsbilletten reise med Kystbussen for et mindre tillegg i prisen. Nå utvides ordningen til de med en 30- eller 365-dagersbillett for to eller flere soner fra Kolumbus. Som voksen sparer en 139 kroner for en vei sammenlignet med om en skulle kjøpt en egen voksenbillett for Kystbussen på nett, og enda mer om en kjøper billetten om bord.

 

Det er Arne Bergsvåg, tidligere leder av samferdselsutvalget og nå fylkesvaraordfører i Rogaland fylkeskommune, som har tatt initiativet til ordningen: – På denne måten blir det mer attraktivt å reise kollektivt på både de korte og lange reisene i Rogaland. Jeg er strålende fornøyd med at Kolumbus og Kystbussen har fått på plass denne avtalen, slår Bergsvåg fast.

 

– Dette kan oppmuntre de som vanligvis pendler mellom Haugesund og Stavanger til også å reise uten bilen på hvert sted, men også de som vanligvis reiser kortere avstander i enten Haugesund eller på Nord-Jæren til å velge Kystbussen framfor bilen de gangene de skal nordover eller sørover i fylket, legger Odd Aksland til.

 

Det er Tide Buss og Boreal som eier Kystbussen, og produktsjef Svein Helge Hauge håper flere ser verdien av å spare både tid og penger ved å velge kollektivt:
– For mange er det en bonus at Kystbussen kjører fra sentrum til sentrum, og man behøver ikke bruke unødig tid på å finne parkering, sier Hauge.

 

Informasjon om billettsamarbeidet mellom Kolumbus og Kystbussen:

 

Ungdomsbillett og Kystbussen

Fra mandag 13. januar 2020 vil ungdomsbillett Kolumbus være tilgjengelig som billettkategori i nettbutikken på kystbussen.no, og alle som ønsker å bruke ungdomsbillett fra Kolumbus ved reiser med Kystbussen må kjøpe billett til kr 75 i forkant av reisen til den avgangen og strekningen innen Rogaland som man vil reise på. Det vil fra denne datoen ikke lenger være mulig å betale for tilleggsbilletten om bord i bussen.

For å ha gyldig billett så skal det fremvises en gyldig Kolumbus ungdomsbillett i billettappen, samt billett fra Kystbussen. Aldersbevis for rett til ungdomsbillett må kunne fremvises. 

 

30- og 365-dagersbillett og Kystbussen

Fra 13. januar 2020 kan alle som har 30- eller 365-dagersbillett fra Kolumbus for sonene Nord-Jæren og Haugalandet eller flere, reise med Kystbussen for 100 kroner per tur. Avtalen gjelder for reiser i Rogaland og billett til Kystbussen må kjøpes her på kystbussen.no - velg billettkategorien "Kolumbus Voksen".

For å ha gyldig billett, skal det fremvises gyldig periodebillett fra Kolumbus i billettappen, samt billett fra Kystbussen til den avgangen og strekningen man reiser på.

 

Kontaktdetaljer:

Odd Aksland, administrerende direktør i Kolumbus: telefon 907 83 041, e-post odd.aksland@kolumbus.no