Søk i feltet over

Flybussenlofoten 2

Flybussen i Lofoten starter fredag 3. juli

Nå kommer gladmeldingen om at Flybussen Lofoten starter opp fredag 3. juli.

- Etter grundige analyser av reisemønster og en forventet økning i flytrafikken til og fra Evenes har vi nå kundegrunnlag for å starte opp med daglige avganger med flybussen på strekningen Kabelvåg – Svolvær – Evenes. Dette er vi svært glade for å kunne tilby de reisende i regionen, sier en entusiastisk produkt- og konseptsjef i Tide Svein Helge Hauge.

 

Oppstarten av Flybussen blir tatt godt imot i regionen.

 

- Vi vet at ekstra mange nordmenn ønsker å feriere i Nord-Norge denne sommeren og Flybussen vil bidra til at Lofoten som destinasjon blir lettere tilgjengelig. Flybussen er et kjærkomment tilskudd til reiselivet i regionen, så dette er en god nyhet, sier Eivind Holst, styreleder i Destinasjon Lofoten.

 

Også ordfører i Vågan kommune, Frank Johnsen, jubler over nyheten om at ruten nå starter opp.

 

- Vi har lenge ønsket oss et bedre kollektivtilbud til og fra Evenes, og denne ruten er et positivt og viktig tilskudd for både for lokalt næringsliv, lokalbefolkning og turistene, sier ordfører Frank Johnsen i Vågan kommune.

 

Flybussen Lofoten vil være tilpasset flyvningene til og fra Harstad/Narvik Lufthavn og vil dekke de fleste ankomster og avganger til og fra Evenes. Alle reisende oppfordres til å følge med på flybussen.no, hvor man vil finne oppdatert informasjon om hvilke avganger som er tilgjengelige.

 

Det er fortsatt noe usikkerhet i markedet og Flybussen Lofoten vil følge utviklingen og etterspørselsmønsteret nøye fremover, slik at tilbudet kan tilpasses fortløpende i takt med utviklingen.

 

Nordland Fylkeskommune har åpnet for økt kapasitet på kollektivtrafikken i fylket. Det vil si at alle seter i bussen kan benyttes. Renholdet om bord er intensivert for å sikre både sjåfør og passasjerer mot smitte. Det er kun den bakre inngangen i bussen som kan benyttes, reisende oppfordres til å kjøpe og betale billetter på forhånd på flybussen.no, eller via Vipps ved ombordstigning. Det vil ikke være mulig å benytte kort eller kontanter om bord på grunn av koronapandemien.