Søk i feltet over

IMG 7558

Flybussen Tide og Voi med pilotprosjekt for å skape flere og mer sømløse reiser

I flere europeiske byer er transport-nettverk på tvers av ulike transportmidler kommet for å bli. Fra 1. mai går Flybussen Tide og Voi sammen om et pilotprosjekt for å se om tilsvarende system kan etableres i Bergen. Prosjektet skal i første omgang vare i fire uker.

– Vi er glade for å kunne lansere et samarbeid der vi i felleskap satser på tjenester som bidrar til at flere kan forflytte seg effektivt på en mer klimavennlig måte, sier konsernsjef i Tide, Roger Harkestad.  

 

– Det er en milepæl for oss i Voi når vi er med på å etablere et samarbeid om mobilitetsknutepunkter med Flybussen Bergen, sier Christina Moe Gjerde, sjef for Voi i Norden. 

 

I første omgang et pilotprosjekt

3. mai går søknadsfristen for utleie av elektriske sparkesykler i Bergen ut, og 1. juni har kommunen sagt at de skal annonsere operatørene for de kommende to sesongene. Derfor er samarbeidet mellom Voi og Flybussen Tide i første omgang et pilotprosjekt med varighet på fire uker.

 

– Vi er klar over at dette er usikre tider for Voi og deres videre drift i Bergen, men vi synes dette prosjektet var verdt å satse på. Dersom piloten er vellykket og Voi blir værende, så er det aktuelt å se på en forlengelse, sier Harkestad.

 

Rabatter for flybussreisende

Samarbeidet innebærer at flybussreisende får første tur med Voi gratis, og deretter 10 % rabatt på de neste turene, når kunden kjøper flybuss-billett.

 

– Vi ønsker å få førstegangs-Voiere til å teste vårt produkt, samtidig som vi ønsker å gi erfarne elsparkesyklister en fordel når de velger å reise med Flybussen Bergen, sier Gjerde.

 

Både Voi og Flybussen Bergen er opptatt av et ryddig samarbeid, og derfor skal også parkeringssoner for elsparkesykler ved busstoppene testes ut. Bruk av disse åpner for mer rabatt til kundene.

 

– Verken vi eller Flybussen Bergen ønsker henslengte elsparkesykler langs veier og fortau, og derfor gir vi en ekstra rabatt til de flybuss-reisende som parkerer i sonene vi etablerer ved Flybussens stopp, sier Gjerde.

 

Et mål om flere kollektivreisende

Harkestad i Tide sier at samarbeidet er vinn-vinn både for selskapene og miljøet, fordi det bidrar til flere kollektivreisende.

 

– Samarbeidet med Voi er vinn-vinn. Blir gåturen til eller fra busstoppet for lang, øker tilbøyeligheten for å ty til bilen for de som kan det. Dette samarbeidet blir et virkemiddel for å gjøre det enklere å komme seg til og fra flybussen, og heller velge kollektivt fremfor bil eller taxi, avslutter Harkestad.

 

 

 

 

Om Voi:

Voi ble startet i Sverige i september 2018, og har allerede rukket å etablere seg som en ledende utleieaktør av delte elsparkesykler i over 70 europeiske byer. De har vært tilstede i Bergen siden oppstarten av pilotprosjektet med utleie av elsparkesykler siden november 2020.

 

Om Flybussen Bergen:

Flybussen i Bergen er en del av busselskapet Tide, og kjører hyppige avganger daglig, fra morgen til kveld mellom Åsane Terminal og Flesland Lufthavn Bergen, via Bergen sentrum, Hurtigruteterminalen og Fyllingsdalen. Tide er Norges nest største busselskap, og en av de ledende bussaktørene i Danmark, med totalt 4.500 ansatte og 2.000 busser.