Søk i feltet over

Minnemarkering for sjåfør som omkom i ulykke

Fredag 3. juli arrangeres det en minnemarkering med 1 minutt stillhet for sjåfør som omkom i ulykke.

Tide Buss og selskapets tillitsvalgte og verneombud har tatt initiativ til, i samarbeid med oppdragsgiver Skyss/Kringom og andre kollektivselskap i fylket, å gjennomføre en minnemarkering med ett minutts stillhet på alle busser og bybaner i Vestland fylke fredag 3. juli ca. kl. 13.

 

Minnemarkeringen holdes i anledning begravelsen av bussjåføren i Tide som døde etter ulykken på Sørås i Bergen tidligere i juni.

 

- Vi ønsker med denne markeringen å minnes en god og kjær sjåfør som døde mens han utførte en viktig jobb for samfunnet, og på denne måte vise vår siste hilsen og respekt for ham og alle pårørende etter ulykken, sier konsernsjef Roger Harkestad i Tide, Trude Valle, hovedtillitsvalgt for Yrkestrafikkforbundet i Tide, Kenneth Sveen, hovedtillitsvalgt for Fellesforbundet i Tide og Pål Stange som hovedverneombud i Tide i en felles uttalelse.

 

- Tide Buss sin historie går tilbake til 1880, og det er første gang i overskuelig fortid at en av våre medarbeidere har omkommet som følge av en ulykke som inntraff mens vedkommende var på jobb. Dette var likefullt en ulykke for mye, for vi har ingen å miste i trafikken. Dødsfallet har preget en hel yrkesgruppe. Vi håper dette blir en fin og verdig markering for å minnes og sørges de omkomne, der vi også anmoder reisende til å delta dersom de ønsker, sier Harkestad, Valle, Sveen og Stange videre.

 

Markeringen vil foregå ved at busser og bybaner i rute en gang mellom kl. 13.00 og kl. 13.05 fredag den 3. juli, kjører inntil nærmeste tilgjengelige holdeplass. Motoren slås av og passasjerer blir informert om hva som skal skje.  Ønsker passasjerer å stige av buss eller bybane kan de gjøre det før dørene lukkes, og det blir 1 minutts stillhet. Deretter vil føreren umiddelbart gjenoppta ruten på normalt vis.

 

Følgende kollektivselskap i Vestland fylke skal delta i markeringen:

Tide Buss, Firda Billag, Keolis, Modalen Eksingedalen og VY Buss.

 

Det flagges på halv stang hos Tide i forbindelse med begravelsen.

Fra venstre: Konsernsjef Roger Harkestad i Tide, Trude Valle, hovedtillitsvalgt for Yrkestrafikkforbundet i Tide, Kenneth Sveen, hovedtillitsvalgt for Fellesforbundet i Tide og Pål Stange som hovedverneombud i Tide.