Søk i feltet over

Flybussen Bergen

Flybussen Bergen er tilbake i rute fra mandag 16. august!

Endelig kommer gladmeldingen om at Flybussen Bergen starter opp igjen. Fra mandag 16. august vil ruten ha over 300 ukentlige avganger, og reisende til og fra Bergen Lufthavn Flesland vil få et betydelig forbedret tilbud.

- Vi har ventet lenge på denne dagen. Faktisk over 500 dager. Derfor er det en gledens dag når vi nå endelig kan starte opp igjen, og ønske kundene velkommen tilbake ombord, sier konsernsjef Roger Harkestad i Tide. 

 

Det var da Norge stengte ned samfunnet som følge av Covid-19 pandemien i mars 2020, at både nasjonal og internasjonal reisevirksomhet forduftet over natten. Uten kunder ble Flybussen Bergen innstilt, bussene parkert og medarbeidere permittert fra 16. mars 2020.

 

Tide har helt siden da analysert flytrafikken til og fra Bergen Lufthavn tett, og i takt med økt vaksinegrad og gjenåpningstrinn i samfunnet ser man nå en tydelig vekst i flytilbudet. Dette gjør at kundegrunnlaget for Flybussen Bergen er stort nok til at man igjen kan starte opp busstilbudet.

 

- Selv om vi får daglige henvendelser fra kunder som etterspør bussen, og vi ser en gledelig økning i antall reisende på Flesland, er det fortsatt et stykke igjen til reisenivået som var før pandemien startet. Vi fortsetter derfor å følge utviklingen og etterspørselen nøye fremover, og kan sette inn ytterligere avganger når situasjonen tilsier det, sier Harkestad.

 

300 avganger i uken
Fra mandag 16. august vil Flybussen Bergen kjøre over 300 avganger i uken mellom Flesland, Bergen sentrum og Åsane. Alle rutene går via sentrum, Hurtigruteterminalen og Fyllingsdalen. Avgangene er jevnt fordelt utover hele dagen, med første avgang fra Åsane Terminal på morgenkvisten med retur på kvelden.

 

Gjenåpningen av Flybussen i Bergen markerer et viktig vendepunkt for Tide, siden det betyr at alle sjåførene knyttet til flybussen i Bergen er tilbake i egen avdeling, etter å ha vært permittert eller utlånt til selskapets anbudsavdelinger siden mars i fjor.

 

- Vi er også svært glade for at vi endelig kan ønske velkommen tilbake alle flybussjåførene i Bergen til sin faste avdeling. Det er Tide sin kommersielle drift som har blitt hardest rammet av Covid-19 pandemien. Mange har i perioder vært permitterte, mens andre har utvist stor fleksibilitet og påtatt seg oppgaver i andre avdelinger i selskapet. Vi ser på flybuss-oppstarten i Bergen som et godt og tydelig tegn på at samfunnet er i ferd med å normaliseres, sier Roger Harkestad, konsernsjef i Tide.

 

Harkestad legger til at selv om pandemien har endret mye av måten vi samhandler med andre mennesker, tror han reiselysten og -gleden til nordmenn fortsatt er til stede, og at både Bergen og Norge vil være attraktive destinasjoner for så vel norske og internasjonale reisende i tiden som kommer.  

 

Flybussen Bergen følger de til enhver tid gjeldende smittevernsanbefalinger og retningslinjer. Dette betyr at det per i dag er påbudt med munnbind for alle reisende om bord i flybussen. 

 

På flybussen.no vil reisende finne oppdaterte rutetabeller og kunne kjøpe billetter til best pris.

 

For mer informasjon ta kontakt med Svein Helge Hauge, produkt- og konseptsjef i Tide på
mobil: 470 13 790 eller e-post: svein.helge.hauge@tide.no