Søk i feltet over

Haukeliekspressen 2

Haukeliekspressen øker antall avganger fra 15. juni

Det var til stor glede for mange reisende da Haukeliekspressen rullet ut på veiene igjen 20. mai. Nå settes det inn flere avganger.

Som en følge av koronaepidemien ble alle Haukeliekspressens avganger innstilt i mars. Den 20. mai startet ekspresslinjen opp igjen, med en avgang i hver retning. Grunnet økt etterspørsel økes antall avganger ytterligere fra mandag 15. juni.  

 

- Haukeliekspressen er en viktig transportrute i ekspressbussnettverket i Sør-Norge, og korresponderer med flere, andre kollektivruter og -tilbud. Selv om vi fortsatt har redusert kapasitet og begrensninger på maks antall passasjerer om bord, er vi glade for å nå kunne tilby våre reisende flere avganger, sier produktsjef i Tide Buss Svein Helge Hauge.  

 

I vest korresponderer Haukeliekspressen med Skyss sin linje 930 i Hardangerområdet til Bergen. I øst korresponderer ekspressbussen mot Grenland via NW182 Telemarkekspressen, og Vys lokalbusser i Vest-Telemark har tilpassede rutetider til Haukeliekspressen. I tillegg korresponderer Haukeliekspressen med AKT mellom Hovden og Kristiansand på Haukeli. 

 

- Fra 15. juni setter vi inn avgang fra Oslo kl. 13:55 retning vestover, og avgang kl. 13:10 fra Haugesund retning Oslo. Dette kommer i tillegg til allerede oppstartede ruter fra Oslo kl. 10:30, og Haugesund kl. 10:15.  Vi vil fortsette å følge utviklingen og etterspørselen tett for å se om det blir anledning til å øke tilbudet ytterligere, sier planlegger Martin Holm i Telemark Bilruter.  

 

For å sikre god avstand om bord er det innført strenge begrensninger på antall passasjerer om bord og det er kun mulig å kjøre med halvfulle busser. Dette medfører at enkelte avganger kan fort bli fylt opp. Selskapet oppfordrer derfor alle til å bestille sin reise i god tid før avreisedato, slik at Haukeliekspressen kan beregne riktig kapasitet for hver avgang.  

 

Billetter må bestilles i forkant av reisen på nor-way.no, og der finner man også relevant informasjon. Nettbutikken oppdateres kontinuerlig, og vil til enhver tid vise tilgjengelig kapasitet for hver avgang. Dersom reisende skulle oppleve at en rute er full fra ønsket holdeplass, søk gjerne, dersom det er mulig, reise fra nærliggende stoppested som gjerne opererer med ledig kapasitet.

 

Renholdet av busser er intensivert for å sikre både de reisende og sjåfører mot smitte. I tillegg har man tatt bort muligheten for å betale med kontanter, de fremste seteradene nærmest sjåføren er sperret av, og det er kun den bakre inngangen på bussen som skal benyttes.

 

Passasjerene må også sitte i god avstand fra hverandre, så fremt de ikke er fra samme husstand. Seter som ikke skal brukes er merket, slik at alle kan sitte i henhold til anbefalinger om smittevern. Alle disse tiltakene opprettholdes fremover, og selskapet følger de retningslinjer og anbefalinger som kommer fra Folkehelseinstituttet.