Søk i feltet over

IMG_0361.jpg

Inngår kontrakt på miljøbusser for en halv milliard

Busselskapet Tide og Danske Bank har nylig inngått en storstilt leasingavtale for finansiering av hele Tide sin nye busspark i Trondheim. De totalt 139 bussene er alle enten med nullutslipp eller går på biodrivstoff, og inkluderer 35 helelektriske busser og 14 metrobusser.

"Vi er meget glade for at vi har landet denne avtalen med Tide Buss, og vi synes det er ekstra gledelig at kontrakten også er for de meste miljøvennlige bussene som finnes på markedet i dag", sier Eirik Fausa, leder for bedriftsmarked i Hordaland og Sogn og Fjordane i Danske Bank. Kontrakten som omfatter leasing for alle bussene har en samlet verdi på om lag 500 millioner kroner. Leasingavtalen vil løpe over 10 år.

 

 Eirik Fausa, Danske Bank.

 

"For Tide har det vært viktig å ha en samarbeidspartner som er genuint opptatt av at vi skal lykkes som et av de mest miljøvennlige busselskapene i landet. Det koster å investere i ny miljøteknologi, og vi er glade for at vi har funnet en god finansieringsløsning med Danske Bank", sier konsernsjef Roger Harkestad i Tide Buss.

 

Totalt har Tide under bestilling over 770 nye busser som skal gå til oppstart av nye bussanbud i både Trondheim, Tromsø og Bergen i 2019. Samtlige av de nye bussene er lav- eller nullutslippsbusser og finansieringsformen for alle er leasing.

 

Illustrasjonsbilde: Volvo Electric.

 

Trondheim satser betydelig på miljøvennlig kollektivtrafikk


AtB i Trondheim vil i år gjennomføre en betydelig oppgradering og modernisering av kollektivtilbudet med innføring av både metrobusser og elektriske busser.

 

"Tide har imidlertid driftet de ikoniske og elektriske Trolley-bussene i Bergen i over 50 år, så el-teknologien er ikke helt ukjent for oss, men for Tide blir 2019 spennende fordi nå får vi virkelig testet ut elektrisk bussdrift i storskala", sier Harkestad i Tide Buss.

Konsernsjefen i landets nest største busselskap tror utbredelsen av elbusser i tettbygde strøk kommer til å øke kraftig i årene som kommer.

 

"Etter hvert som teknologien og ladeinfrastrukturen blir mer moden, forventer vi flere elbusser på veiene i årene som kommer. Når Tide starter opp med elbusser i Trondheim i august har vi vært opptatt av å finne busser som i tillegg til å oppfylle de forventningene som ordinære busser gjør, også skal tåle et nordisk klima. Det forventer vi at både Volvo og Heuliez sine elbusser vil gjøre. Vi er glade for å ha med oss Danske Bank på dette pioner-prosjektet for Trondheim", sier Harkestad.

 

  

Konsernsjef Roger Harkestad i Tide

 

Om Danske Bank: Danske Bank er en nordisk universalbank med sterk lokal forankring. I over 150 år har vi hjulpet privatpersoner og bedrifter i Norge med å oppnå sine ambisjoner. I dag leverer vi tjenester til både privatpersoner, små og mellomstore bedrifter, samt større institusjoner. Utover banktjenester tilbyr vi også forsikring, pensjonsprodukter, kapitalforvaltning, eiendomsmegling og leasing.

 

 

Om Tide: Tide er landets nest største busselskap, og har kjørt den elektriske Trolleybussen i Bergen siden 1960. Selskapet har nær 4.000 medarbeidere og 1700 busser fordelt på virksomhet i Norge og Danmark. I tillegg til en betydelig andel rutebusskjøring har selskapet en stor kommersiell virksomhet innen fly-, ekspress- og turbuss.