Søk i feltet over

MAN Buss 12 Meter Lavgulv Bergen Nord (1)

Tide Buss kjøper 125 MAN busser til det kommende anbudet i Bergen Nord

Busselskapet Tide har inngått avtale om kjøp av 125 helt nye, klimavennlige busser for omlag 400 millioner kroner av bussprodusenten MAN. Bussene skal settes inn i Bergenslinjer i det kommende anbudet som Tide skal starte opp i rutepakke Bergen Nord i oktober 2020.

 

  • Vi er svært glade for tilliten vi har fått fra Tide Buss og ser frem til å levere 125 topp moderne busser. Samtlige skal gå på biogass, hvilket er noe av det mest klima- og miljøvennlige drivstoffet man kan ha på en buss, sier Svein Brakstad, salgsdirektør for Man i Norge.

 

Han fremhever at i tillegg har bussene motorteknologien Euro 6, som er den mest moderne lavutslipps forbrennings-motortypen tilgjengelig på markedet.

 

Kontrakten som nylig ble signert omfatter kjøp av 50 busser av typen 12 meter busser, 21 av typen 15 meter busser og 54 leddbusser (18 meter). Samtlige busser er støyvennlige og vil gå i ruter hvor størrelse er tilpasset de forskjellige rutetraséenes behov.

 

  • Tide har til denne store kontakten på cirka 8,3 millioner rutekilometer årlig vurdert ulike bussleverandører, og vi er veldig fornøyd med at vi lyktes med å inngå denne store innkjøpskontrakten med MAN, sier konsernsjef Roger Harkestad i Tide.
  • MAN har bevist tidligere at de har gode og driftssikre busser, og med disse nye bussene vil vi få et betydelig kvalitetsløft i vår busspark, ved at de har det nyeste innen teknologi, sikkerhet og komfort. Det kan både de reisende og sjåførene glede seg til, sier Harkestad i Tide.

 

Det er i oktober 2020 Tide skal starte opp rutepakke Bergen Nord, som omfatter alle busslinjer i Åsane, Arna og Osterøy, inkludert stamlinjene 3, 4 og 5 i oktober 2020. Det er det fylkeskommunale kollektivselskapet Skyss som er oppdragsgiver for anbudskontrakten Bergen Nord, mens Tide Buss er operatør. Anbudskontrakten omfatter totalt 158 busser, og har en varighet på 9 år og 9 måneder med mulighet for 2 års opsjon. Skyss har definert at 86 prosent av bussdriften i Bergen Nord skal bli utført med biogass som drivstoff, mens resten skal gå på biodiesel.

 

Fakta om bussene i kontrakten mellom Tide og MAN: