Søk i feltet over

Flybussen Bergen Bryggen

Tide Buss skal kjøre flybussen i Bergen ut 2024

Avinor tildelte nylig Tide Buss kontrakten for flybussen på Bergen Lufthavn Flesland. Tide viderefører dermed tradisjonen som selskapet har hatt siden 1950-tallet, da selskapet startet opp en flybussrute i samarbeid med flyselskapene. Den tildelte kontrakten har oppstart 1.9.2022 og varer ut 2024.

- Dette er en veldig god nyhet for Tide, og vi gleder oss over å ha gjenvunnet denne eksisterende kontrakten. Flybussen i Bergen er et viktig produkt for selskapet og betyr mye for våre ansatte. Det er mye stolthet knyttet til å få være sjåfør på flybussen. Det er derfor ekstra kjekt å kunne overbringe våre medarbeidere denne positive nyheten før ferien setter inn, slik at de er trygge på at de skal få kjøre flybussen videre, sier Roger Harkestad, konsernsjef i Tide.

 

Etter en lang periode med opphold som følge av pandemien, var Tides flybuss i drift igjen i august i fjor. Siden den gang har tilbudet gradvis økt i takt med antall flyreisende til og fra Bergen Lufthavn.

 

Tide vil videreføre dagens rutetilbud i kommende kontraktsperiode. Flybussen kjører i dag i rute mellom Bergen Lufthavn, via Fyllingsdalen, til Bergen sentrum og Åsane.

 

- Tide ønsker å være en ledende bransjeaktør i det grønne skiftet slik at vi når klimamålene. Å reise kollektivt er et viktig bidrag, og ved å tilpasse tilbudet etter kundenes reisemønster og behov, håper vi flere vil benytte seg et miljøvennlig transportvalg til og fra lufthavnen, sier Harkestad.

 

 Roger Harkestad, konsernsjef i Tide AS

 

 

Om Flybussen Bergen: Flybussen i Bergen er en del av busselskapet Tide, og kjører hyppige avganger daglig, fra morgen til kveld mellom Åsane Terminal og Flesland Lufthavn Bergen, via Bergen sentrum, Hurtigruteterminalen og Fyllingsdalen. Tide er Norges nest største busselskap, og en av de ledende bussaktørene i Danmark, med totalt 4.500 ansatte og 2.000 busser.