Søk i feltet over

_DSC3871.jpg

10 tips til julebordarrangøren

Det nærmer seg julebordsesongen, og mye skal planlegges og koordineres for at den store kvelden skal bli en suksess. Her er våre 10 tips til en trygg og morsom julebordfeiring, enten det er med jobben, vennegjengen eller familien.

 

1. La bilen stå hjemme – Lei buss til julebordet!

La bussturen bli en del av opplevelsen, og få alle trygt frem og tilbake. Tide har topp moderne turbusser som frakter grupper fra 16 til 60 personer, og ansvarlige bussjåfører som er opptatt av at din reiseopplevelse skal bli så trygg, sikker og fin som mulig.

Om bussleie

Med plass til selskaper fra 16 til 60 mennesker pr buss, kan Tide skreddersy transport under julebordet.

Lei turbuss her

2. Gjør julebordet til en blåtur

Det er ekstra gøy med julebord når ingen vet hvor de skal! Ved å leie buss til julebordet trenger ikke gjestene å vite endestoppet, og bussjåføren kan ta noen lure omveier for at de som tror de vet svaret skal falle av sporet. Gjør det ekstra spennende med rebus underveis og premie til det første laget som kommer frem til riktig destinasjon.

3. Finn julenissen

Med våre busser får dere panoramautsikt til landskapet som farer forbi. Utnytt dette til det fulle med å finne et objekt som deltakerne skal se etter på turen, for eksempel en julenisse, et busstopp eller en en rød bil. Når objektet dukker opp, må alle si "ho-ho-ho". For å gjøre det mer komplisert, kan man legge til flere objekter og rope ut "God jul" når disse dukker opp.

4. Lag en julebuss

For å sette en ekstra god høytidsstemning på bussturen, imponer gjestene med julebuss. Pynt med julelenker, julelys, kuler og glitter. Topp stemningen med julemusikk over høyttalerne, eller trå til med tradisjonelle sanghefter. Eller hva med å låne mikrofonen til bussjåfører for litt julekaraoke?

5. Del ut nisseluer

... eller andre jule-effekter på vei inn i bussen og gjør bussturen til en uhøytidelig og morsom etappe på julebordet. Hvem stiller opp i den kuleste julegenseren? Vil sjefen gå med et blinkende juleslips i år igjen? Når alle har på seg jule-effekter, er det et perfekt tidspunkt til å ta årets bilde til julekortet.

person portrait

Med nisseluer eller andre effekter, kan årets julekort være innen kort rekkevidde...

Bjarte

Julebussjåfør

6. Utfordre en guide

Utfordre en til å være guide iført nissedrakt og hvitt skjegg! Be han eller henne fortelle om nyttige og unyttige ting om stedene dere passerer, eller om deltakerne på julebordet. Visste dere at sjefen synger opera, eller at Karen på økonomi er salsalærer på fritiden? Gi gjestene noe å snakke om både under og etter bussturen.

7. Server noe godt

Legg til et hyggelig stopp med varmende gløgg eller friske bobler sammen med pepperkaker eller annet julegodt. Tenn fakler og ta med noen pledd som de som blir litt frostige kan varme seg med. Finn et tre og syng julesanger mens dere går rundt juletreet.

 

Julegløgg

8. Ta en julequiz

Finn ut hvem som har konkurranseinstinkt i gjengen med en utfordrende julequiz. Test gjestene i julefilmer, julesanger og juletradisjoner rundt om i verden, og kanskje utfordre dem i julefeiringens opprinnelse. For hvert riktige svar får deltakerne en nissesjokolade. Hvem klarer å samle opp flest, og kan kalle seg kveldens quizmaster?

 

julequiz

9. Plukk opp et kor

Med julesangene kommer julestemningen! Plukk opp et kor underveis som får allsangen i gang, enten det er "Bjelleklang" med tilhørende bjeller, "Jeg gikk meg over sjø og land" med klapping og plystring eller "Hei hå, nå er det jul igjen".

10. Ta en omvei

Når hele gjengen reiser samlet med buss haster det vel ikke å komme fram? Legg inn morsomme stopp underveis, med aktiviteter eller underholdning. Er det snø kan dere konkurrere i kuleste snømann, ha sparkløp eller akekonkurranse.

 

Med disse tipsene ønsker vi alle en trygg og hyggelig julebordsesong!

Les også...

Hva gjør bussjåføren mens du nyter skidagen og står i bakkene?

Les svaret her