Søk i feltet over

Inger-Falstrøm-Andersen.jpg

Tilrettelagt transport betyr alt for brukerne

I løpet av uken kjøres 24 brukere til Stiftelsen Dagsenteret for Fysisk Funksjonshemmede i Bergen med tilrettelagt transport. En av dem er Inger Falstrøm Andersen. For henne betyr dette tilbudet alt.

 

Hver tirsdag venter Inger Falstrøm Andersen utenfor huset på å bli hentet av Victor Vindal. Han er fast sjåfør for tilrettelagt transport, og plukker opp henne og andre som skal til dagsenteret. Noen skal hentes på Minde, og noen i Åsane. For å hindre at de må sitte i bilen i flere timer setter Tide inn flere biler ved behov.

 

– Dette tilbudet betyr alt. Det er så viktig å komme ut og treffe folk. Hvis du bare blir sittende inne blir du sprø, sier hun.

person portrait

Jeg tror det er mange som ikke vet om tilbudet, og det er sikkert flere som kunne benyttet seg av det.

Victor Vindal

Bussjåfør, Tide

Dette er Tilrettelagt Transport

Tilrettelagt transport er et tilbud om alternativ transport for personer som på grunn av nedsatt funksjonsevne eller sykdom, ikke kan bruke kollektivtransport.

 

Tide har mer enn 40 års erfaring med Tilrettelagt Transport.

 

Ønsker du å ta kontakt med Tide vedr Tilrettelagt Transport tjenesten?

Ta kontakt med oss her

God stemning i bussen

Om bord i bussen er stemningen alltid god, og praten går lett.

 

– Vi har det veldig kjekt på kjøreturen hit. Vi prater alltid sammen, hører på CD-er og radio, og om vi ikke synger med, så nynner vi i hvert fall, sier Falstrøm Andersen smilende.

 

– Denne gjengen er veldig gøy å kjøre, og jeg kommer veldig nært inn på dem. Jeg får veldig god respons på jobben jeg gjør, så jeg tror jeg er godt likt, sier Vindal og ler.

Aktiviteter for alle

Fremme på dagsenteret forteller Falstrøm Andersen om alle aktivitetene de har der. Mange holder på med forskjellig håndverk og de har quiz en gang i måneden. De har til og med et tippelag, avslører hun. Hun har benyttet seg av tilrettelagt transport og dagsenteret på Kokstad i Bergen siden 2008.

 

– Det har vært helt fantastisk å komme hit sammen med de andre, å snakke sammen, lage ting og spise lunsj sammen. Vi er en god gjeng her, sier hun.

Om Stiftelsen Dagsenteret

Stiftelsen Dagsenteret er et aktivitets- og trivselssenter for fysisk funksjonshemmede i Bergen og skal være et sted hvor funksjonshemmede kan få råd, veiledning og hjelp i saker hvor det er naturlig og hvor Dagsenteret har den nødvendige kompetanse.

Gå til dagsenteret.no
Mann som hjelper en rullestolbruker inn i en buss.

"Min jobb er å frakte dem fra A til B på en trygg og sikker måte, og gi dem den hjelpen de trenger", forteller Victor Vindal i Tide.

Fra A til B på en sikker måte

Som hovedsjåfør for dagsenteret er Vindal trygg i sin rolle.

 

– Min jobb er å frakte dem fra A til B på en trygg og sikker måte, og gi dem den hjelpen de trenger. Med tilrettelagt transport må du være litt ekstra forsiktig slik at det er behagelig å sitte, forteller han.

 

– Victor betyr veldig mye. Han er kjempeflink og kommer til nøyaktige tider, sier Falstrøm Andersen.

Vindal har kjørt tilrettelagt transport i 16 år, og har vært fast sjåfør på dagsenteret i tre-fire år.

 

– Det er ganske mange som benytter seg av tilbudet. Før jeg begynte i denne jobben var jeg ikke klar over at det var så mange som hadde behov for spesialtransport. Jeg tror også at det er folk som ikke vet om tilbudet, og det er sikkert flere som kunne benyttet seg av det.

Et uvurderlig tilbud

SAGAsystemet hos Tide

Visste du at bussjåførene i Tide måles på hvordan de kjører?

 

Vi ble med inn i en av bussene som har dette installert for å høre hvordan flåtestyringssystemet til SAGAsystem påvirker både kjøreopplevelsen og miljøet.

Finn ut mer om SAGAsystemet

Til dagsenteret transporteres 24 mennesker fra alle bydelene i Bergen fordelt på fire ukedager. Helt siden åpningen i 1972 har dagsenteret brukt Tide til transport.

 

Daglig leder ved dagsenteret, Liv Hole, meddeler at de er veldig fornøyd med jobben Tide gjør.

 

– Ordningen de har med transport fra dør til dør er helt uvurderlig. De blander hjerte og hjerne. Sjåførene de bruker fungerer godt i forhold til brukergruppen. De kommer gjerne inn i gangen og hjelper til med jakken. Det er god service! De tar hensyn, og har det lille ekstra som gjør at brukerne føler seg trygge i bilen.

 

– Vi bruker også Tide når vi skal på dagsturer, som i fjor sommer da vi var til Eksingedalen. Vi har tidvis hatt kjøreoppdrag ut på anbud, men har aldri vært i tvil om å fortsette med Tide, forteller Hole.

 

Ønsker du å ta kontakt med Tide vedr Tilrettelagt Transport tjenesten?

Inger Falstrøm Andersen er bruker av Tilrettelagt Transport fra Tide